Netflix, Şifre ve Hesap Paylaşımını Engelleyecek Yeni Özelliği Test Ediyor

Netflix, bu hafta hesap ve şifre paylaşımını durdurmak için yeni adımlar atıyor. Kullanıcılardan hesaplarını e-postayla doğrulamaları istenecek

Netflix, bu hafta hesap paylaşımını durdurmak için yeni adımlar atıyor. Twitter'da paylaşılan ve Netflix'in gerçek olduğunu onayladığı bir ekran görüntüsüne göre, bazı kullanıcılardan hesaplarını e-postayla veya metin koduyla doğrulamaları istenecek.

Netflix hesaplarında "Bu hesabın sahibi ile yaşamıyorsanız, izlemeye devam etmek için kendi hesabınıza ihtiyacınız var" şeklinde mesaj görünüyor. Bu durumda hesap sahibine gönderilecek e-posta kodu veya metin koduyla hesabı doğrulayıp Netflix'e girebiliyorsunuz.

Netflix, bu hafta hesap ve şifre paylaşımını durdurmak için yeni adımlar atıyor. Kullanıcılardan hesaplarını e-postayla doğrulamaları istenecek 2
Ekran alıntısı: Twitter

Netflix'e göre, mesaj, kullanıcıların şirketin kullanım koşullarına uyup uymadığına (hesap paylaşımını "evinizin dışındaki bireylerle" yasaklayan) ve hesap hırsızlığına bağlı olup olmadığına bakan testin bir parçasıdır.

Bir Netflix sözcüsü yaptığı açıklamada, "Bu test, Netflix hesaplarını kullanan kişilerin bunu yapma yetkisine sahip olmasını sağlamak için tasarlanmıştır" dedi.

Görselin gösterdiği gibi, kullanıcılara "daha sonra doğrulama" seçeneği de veriliyor. Şu anda, Netflix'e göre, bir kullanıcının doğrulamak zorunda kalmadan önce daha sonra Doğrulamayı tıklayabileceği sayı belirlenmemiştir.

Bu yeni doğrulama özelliği istenmeyen kullanıcıları engelleyebilirken, sunulduğu gibi, önemli bir demografiyi durduramaz: insanlar şifrelerini kasıtlı olarak arkadaşlarıyla ve aileleriyle paylaşırlar. Sonuçta, Netflix şifrenizi birine verdiyseniz, Netflix doğrulama kodunu da onunla paylaşırsınız.

Şimdi, Netflix elbette farklı konumlardaki insanlar aynı hesabı kullanmaya çalıştıklarında doğrulama isteyebilir. Bunu yaparsa, şirket, hesap paylaşanların üstesinden gelmeyebilir, aksine onları yıpratmaya teşvik edebilir. 

Ne de olsa, kendi hesabını almasını söylemeden önce arkadaşınıza birçok kez doğrulama kodu yazmanız gerekecek ve bu durumda siz Netflix'den sıkılabilirsiniz.

Her iki durumda da, Netflix hesaplarını kasıtlı olarak paylaşan kişilerin henüz endişelenmesi gerekmiyor. Netflix, bunun ülkeden ülkeye değişen bir test olduğunu doğruladı. Başka bir deyişle, bunu asla göremeyebilirsiniz ve Netflix, özelliği genişletmek yerine tüm bu yeni özelliği kapatabilir.

İlgili Yayın: Netflix Türkiye Abonelik Fiyatlarına Zam Geldi

Daha fazla teknoloji haberine ulaşmak için Teknoloji kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca emoji tepki butonlarıyla habere tepkinizi gösterebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski